در اینجا، برای آشنایی بیشتر با اجزاء لیفتراک به بررسی و معرفی اجزاء و قطعات لیفتراک خواهیم پرداخت.
اجزاء و قطعات لیفتراک
کابین لیفتراک
کابین فضایی است که اپراتور می نشیند. این قسمت شامل اجزای مهم لیفتراک مانند فرمان، پدال ها، کنترل ها و وسایل ایمنی است.
از جمله قطعات کابین لیفتراک میتوان به محافظ بالای کابین اشاره کرد که برای محافظت از اپراتور در بالای کابین قرار دارد.
کرییج
کرییج جایی است که شاخک ها نصب می شوند. این قطعه نصب و جدا کردن شاخک ها را آسان می کند. چندین مدل کرییج وجود دارد که هر کدام ارتفاع و ظرفیت مختلفی دارند.
دکل
در میان تمام اجزای لیفتراک، دکل بدون شک مهمترین قسمت لیفتراک است. که وظیفه بالا و پایین بردن شاخک ها و بار را بر عهده دارد.
بکرست
یکی دیگر از قطعات مهم لیفتراک است که به همراه دکل کار می کند تا از سقوط بار به سمت عقب و به داخل کابین جلوگیری کند.
شاخک
شاخک های لیفتراک به کرییج متصل می شوند. آنها بارهایی که بصورت پالت هستند را بلند و حمل می کنند. شاخک لیفتراک اکثر وزن بار را تحمل می کند، بنابراین نگهداری شاخک از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
لاستیک
لیفتراک ها دارای لاستیک های بادی یا توپرهستند. لاستیک های بادی و عاج دار برای استفاده در فضای باز مناسب هستند. لاستیک های توپر وصاف برای امکانات داخلی مناسب هستند.
اگر لاستیک های شما نیاز به تعویض دارند، این وبلاگ را در مورد نحوه تعویض لاستیک لیفتراک به شما کمک میکند.
وزنه لیفتراک
اکثر لیفتراک ها دارای وزنه تعادل در عقب هستند. این وزنه مانع از بر هم خوردن تعادل و واژگونی لیفتراک در اثر بلند کردن بار می شود.
منبع تغذیه
مدلهای مختلف لیفتراک با انواع سوخت های متفاوت کار میکنند، که هر کدام به منبع تغذیه متفاوتی نیاز دارند. به عنوان مثال، لیفتراک های برقی دارای باتری هستند. لیفتراک های دوگانه سوز دارای مخزن گازهستند. لیفتراک های دیزلی دارای مخزن سوخت گازوییل هستند.
شرایط لیفتراک
یک سری اصطلاحات خاص در مورد لیفتراک وجود دارند که تنها حرفه ای ها و رهبران صنعت ازشان استفاده می کنند. اگر میخواهید حرفه ای به نظر برسید حتما بایستی این اصطلاحات را بدانید.
ظرفیت
تناژ یا ظرفیت لیفتراک تعیین کننده میزان وزنی است که می تواند درارتفاع مشخص و مرکز ثقل معینی بلند کند. ظرفیت لیفتراک بستگی به مدل و نوع تجهیزات متفاوت خواهد بود.
ارتفاع بالابر
نشان دهنده ارتفاعی است که شاخک های آن در صورت باز شدن کامل دکل می توانند به آن برسند.
ارتفاع آزاد بالابری
به توانایی لیفتراک برای بلند کردن دوشاخه های خود بدون بالا بردن دکل اشاره دارد. تعریف دیگر برای ارتفاع آزاد بالابری به حداقل فاصله شاخک تا زمین, زمانی که شاخک به حالت افقی قرار گرفته است.
پلاک لیفتراک
پلاک لیفتراک یک برچسب فلزی است که توسط سازنده بر روی لیفتراک نصب می شود. این پلاک شامل اطلاعات مهمی مانند مدل، شماره سریال، ظرفیت بار و ارتفاع بالابری لیفتراک است.