ظرفیت بارگیری لیفتراک ویا تناژ لیفتراک کل وزنی است که یک لیفتراک می تواند با خیال راحت بلند کند و حمل کند. قدرت لیفتراک، اندازه موتور و ساختار شاخک، قابلیت های آن را تعیین می کند. ظرفیت بارگیری به فاصله مرکز ثقل بارلیفتراک نیز بستگی دارد. صاحبان و اپراتورهای لیفتراک باید از ظرفیت بارگیری لیفتراک در هنگام بارگیری و حمل مواد سنگین آگاه باشند. دانستن محدودیت دستگاه به شما امکان می دهد از موقعیت های که وزن بار بیشتر از تناژ دستگاه است و می تواند باعث آسیب شدید شود جلوگیری کنید.
چگونه تناژ لیفتراک خود را بدانید
می توانید تناژ لیفتراک را در دفترچه راهنما و یا پلاک لیفتراک پیدا کنید. در آنجا عددی درج شده, با عنوان ظرفیت باربرداری که “حداکثر وزن باری” که میتواند توسط لیفتراک حمل شود را نشان دهد. این نشان دهنده حداکثر بار ایمن برای لیفتراک شما ست.
برخی از اپراتورهای مجرب نیز می توانند ظرفیت را بر اساس نوع لیفتراک تخمین بزنند. توجه داشته باشید که هرسازنده بسته به مدل لیفتراک تولیدیش تناژ خاصی برای آن در نظر میگیرد. اما این یک دستورالعملهای کلی هستند که میتوانید از آنها پیروی کنید:
برای لیفتراک های که داخل بنادر فعالیت میکنند تا ۷۰۰۰۰ کیلوگرم
لیفتراک با لاستیک های بادی تا ۱۶۰۰۰ کیلوگرم
برای یک لیفتراک زمین ناهموار تا ۱۶۰۰۰ کیلوگرم
لیفتراک با لاستیک های توپر تا ۷۵۰۰ کیلوگرم
برای مدل ۴ چرخ برقی تا ۵۵۰۰ کیلوگرم
برای مدل ۳ چرخ برقی تا ۲۵۰۰کیلوگرم
عوامل موثر بر ظرفیت وزن لیفتراک شما
ظرفیت اسمی لیفتراک اغلب کمتر از آن چیزی است که لیفتراک ها می توانند تحمل کنند. با این حال، استفاده مداوم از آنها بیش از ظرفیت وزنی اسمی می تواند از عمر لیفتراک شما کاسته و نیازلیفتراک شما را به تعمیر و نگهداری بالاتر می برد. با گذشت زمان، ممکن است متوجه شوید که لیفتراک های که دارید، همیشه بارهای سنگین را به خوبی نمیتوانند بلند کنند. در اینجا چند دلیل رایج وجود دارد.
فاصله مرکز بار یا مرکز ثقل بار: برای لیفتراک های زیر ۵ تن مرکز ثقل بار در فاصله ۵۰ سانتی از دکل لیفتراک تعیین شده, به این معنا که لیفتراک تنها زمانی میتواند باری هم اندازه ظرفیت اسمی اعلام شده خود را بلند کند که فاصله مرکز ثقل بار تا گارد لیفتراک ۵۰ سانت باشد, چنانچه از این عدد بیشتر گردد باعث برهم خوردن تعادل لیفتراک خواهد شد .
وضعیت سلامت لیفتراک: ظرفیت بارگیری لیفتراک می تواند تحت تأثیر سن، نحوه نگهداری وسرویس لیفتراک و وضعیت کلی لیفتراک باشد. بازرسی منظم لیفتراک می تواند به افزایش عمر لیفتراک کمک کند.
اندازه شاخک لیفتراک: اندازه شاخک بر ظرفیت بارگیری لیفتراک تأثیر می گذارد، زیرا شاخک بزرگتر می توانند وزن بیشتری را نسبت به اندازه های شاخک های کوچکتر تحمل کنند اما هرچه شاخک سنگینتر باشد ظرفیت بارگیری کمتر میشود.
الحاقیه ها لیفتراک: الحاقیه های لیفتراک مانند رولگیر, بشکه گیر, کارتن کلمپ و ساید شیفت نیز بر ظرفیت بارگیری لیفتراک تأثیر می گذارند.