نصب و راه اندازی باتری لیفتراک
نصب باتری لیفتراک
باطری لیفتراک (PZS) درون محفظه های فلزی تحت عنوان کانتینر قرار گرفته که کانتینرها از داخل و خارج با روکشی از جنس پلی اتیلن پوشیده شده اند و باتری ها (سل ها) توسط بستهای سربی بطور سری/ موازی بهم متصل و جوشکاری می شوند. باتریهای مذکور با توجه به سفارش مشتری بصورت تک سل ای یا چند سل ای با ظرفیت های مختلف ساخته شده و در همه موارد جلد و درب آنها از جنس PP (پلی پروپیلن) بوده و هنگام مونتاژ برای جلوگیری از نشت یا سرریز شدن الکترولیت تحت فرایند Heat sealing با جلد آب بندی می شوند.

با توجه به مصارف مختلف باتری های صنعتی (PZS) نکات مشترک لازم الاجرا در موقع نصب باتری ها بشرح ذیل قید میگردد:
- سطح محل نصب باتری ها باید کاملا تراز بوده و در صورتیکه کانتینر از نوع سوراخدار باشد باید سطح مذکور در مقابل اسید مقاوم باشد. هوای محیط محل نصب باتری تمیزو عاری از هرگونه گرد و غبار, ذرات فلزی و گازهای مضر بوده و گازهای متصاعد شده (هیدروژن و اکسیژن) قابلیت خروج از محیط را داشته باشند.
- دو سر انتهای قطب های مثبت و منفی الزاما باید بوسیله کابل پوشش دار به سیستم مصرفی متصل گردند.
تذکر:در محل نصب باتری های شارژ شده چنانچه عملیاتی نظیر جوشکاری و غیره صورت گیرد باید قبل از شروع عملیات از عدم وجود گاز هیدروژن در محیط اطمینان حاصل شود. برای این منظور پیچ درب باتری ها قبل از عملیات برای مدت 1 الی 2 ساعت باز کرده و با دمیدن هوا به داخل باتری گازهای متصاعد شده را خارج نمایید.
برای اخذ مشاوره خرید و یا احیاء باتری لیفتراک با شماره ۰۹۱۲۴۹۳۷۶۰۳ تماس حاصل فرمایید.
شارژ و راه اندازی باتری لیفتراک
- اسید ریزی: در این مرحله سل های باتری از الکترولیت( اسید سولفوریک) با دانسیته 1.22 گرم بر میلی لیتردر دمای 25 درجه سانتی گراد تا سطح زمین تعیین شده پر میشود. با توجه به اینکه تغییر درجه حرارت موجب کاهش دانسیته الکترولیت در گرما و یا افزایش دانسیته الکترولیت در سرما می شود لذا جهت تصحیح دانسیته از فرمول ذیل استفاده می گردد:
D1=D2+0.0007(T-25)
D1 : در دمای 25 درجه سانتی گراد که برابر 1.22(gr/cm3) می باشد.
D2 : الکترولیت مورد نیاز در دمای موجود.
T : دمای الکترولیت که در آن اندازه گیری می شود.

- زمان توقف : جهت نفوذ الکترولیت در صفحات و متعادل شدن درجه حرارت الکترولیت عملیات حداقل بمدت 2 ساعت متوقف گردد. چنانچه سطح الکترولیت در پایان زمان مذکور از حد پایین تر باشد جهت جبران نمودن مجددا الکترولیت با دانسیته در دمای 25 درجه سانتی گراد به آن اضافه شود.
- شارژ به مدت 4 ساعت با جریان I5
- شارژ به مدت 20 ساعت با جریان 3 I5
- تنظیم سطح الکترولیت: در این مرحله سطح الکترولیت کنترل می شود و باید سطح الکترولیت در حد تعیین شده باشد. پس از تنظیم سطح و دانسیته الکترولیت شارژ بمدت یک ساعت با جریان فوق ادامه می یابد.
یادآوری 1: در پایان شارژ باید شرایط نامبرده ذیل را در باتری داشته باشیم.
1.260+0.005gr/ml= دانسیته الکترولیت
Max 55= درجه حرارت
در غیر اینصورت می بایست الکترولیت تمامی سل ها تنظیم دانسیته گردد.
یادآوری 2: اختلاف حد متوسط ولتاژ نبایستی بیشتر از 0.05 وات برای هر سل باشد.
یادآوری 3: تلرانس جریان در مراحل 5%+ و5%- است.
- نتایج حاصل از شارژ( شامل دانسیته الکترولیت و ولتاژ) در هر مرحله در برگه ای ثبت گردد.
یادآوری 4: جریان های ذکر شده مراحل فوق را در صورت لزوم می توان کاهش داد, در اینصورت زمان شارژ باید طولانی شود بصورتیکه میزان آمپر ساعت ثابت بماند.
یادآوری 5: مقادیر I5 جهت باتری های مختلف در جدول باتری صبا آمده است.
نکته: قبل از شارژ درب روی کانتینر را برداشته و همچنین درب باتری را باز کرده و سوکت باتری را به شارژ زده و شارژر روشن شود.
هنگام شارژ به بالا رفتن درجه حرارت توجه نمایید حداکثر درجه حرارت مجاز هنگام شارژ کردن 55 درجه سانتی گراد می بشد. در صورت لزوم بایستی عمل شارژ قطع و شدت جریان کاهش داده شود. هر هفته یکبار پس از خاتمه شارژ تمام سل ها از نظر دانسیته الکترولیت درجه حرارت و خروج گاز بایستی کنترل گردد.
توجه: باتری وقتی شارژ کامل است که دانسیته الکترولیت و ولتاژ طی مدت دو ساعت متوالی هیچگونه تغییری نکند.(ثابت بماند)
سرویس و نگهداری باتری لیفتراک
مدت کارکرد باتری به شرایط نگهداری و سرویس آن بستگی دارد.
لذا موارد ذیل توصیه میگردد:
1. شارژ نگهداری
پس از اتمام مراحل شارژ و راه اندازی, باتری آماده جهت استفاده میباشد و لذا تا قبل از دشارژ و استفاده بعدی باید در حالت شارژ نگهداری باشد و یا اینکه هر هفته یکبار شارژ گردد. میزان ولتاژ در حالت شارژ نگهداری برای سل ها 2.25+ یا 2.25- ولت بوده و جریان شارژ 0.02 I5 تا 0.03 I5 می باشد.
2. شارژ جبرانی
چنانچه باتری مورد مصرف قرار گیرد می بایست باتری را به یکی از دو روش ذیل شارژ نمود.
شارژ جریان ثابت:
در این روش باتری با جریان بین 0.05 I5 الی 0.07 I5 شارژ شده تا هر سل حداقل به ولتاژ گازدهی(2.4 ولت) رسیده و ولتاژ سل و دانسیته الکترولیت به مدت 2 ساعت ثابت بماند.
- دشارژ
شارژ با جریان نزولی:
ابتدا باتری با جریان 0.8 I5 تا رسیدن به ولتاژ گازدهی(2.4 ولت به ازای هر سل) شارژ کنید و سپس جریان را به 0.2 I5 کاهش داده و عمل شارژ را ادامه دهید. باتری زمانی شارژ کامل شده که ولتاژ سل ها حداقل به ولتاژ گازدهی رسیده و تمام سل ها براحتی گاز متصاعد نماید و دانسیته الکترولیت به 1.260 gr/cm3+0.005 در دمای 25 درجه سانتی گراد رسیده و طی دو ساعت متوالی ولتاژ سل و دانسیته الکترولیت ثابت بماند.
دشارژ
چنانچه دانسیته الکترولیت باتری به میزان 1.13gr/cm3 رسید بدان معناست که باتری کاملا دشارژ شده و جهت طول عمر بیشتر نباید دانسیته کمتر از مقدار یاد شده باشد.
شارژ تعادلی
شارژ تعادلی از سولفاته شدن صفحات جلوگیری به عمل می آورد و برای این منظور باید بعد از شارژ معمولی عمل شارژ را با شدت 0.2 I5 ادامه داده تا دانسیته الکترولیت و ولتاژ به مدت دو ساعت دیگر تغییر نکند و یا بعد از شارژ معمولی عمل شارژ را با حداکثر شدت جریانی برابر 0.1 I5 تا دو روز ادامه دهید.
قبل از خاتمه شارژ باید دانسیته الکترولیت, درجه حرارت, تولید گاز و ولتاژ تمام سل ها کنترل گردد. ( در عملیات شارژ تعادلی نیز می بایست ولتاژ سل ها حداقل 2.4 ولت به ازای هر سل و دانسیته الکترولیت به 1.26 gr/cm3+0.005 دردمای 25 درجه سانتی گراد رسیده باشد.)
تذکر: شارژ تعادلی در مواقع زیر صورت می پذیرد.
الف) پس از یک دشارژ شدید.
ب) در سه ماهه اول هفته ای یکبار سپس هر ماه یکبار.
ج) در مواقعی که بار کمتری گرفته میشود هفته ای یکبار.
د) پس از تکرار شارژ های ناقص یا در صورتیکه زمان کافی برای شارژ کامل وجود نداشته باشد لازم است هفته ای یکبار شارژ تعادلی صورت گیرد.